Om Oss

 

Nedan följer en presentation av oss; Caroline, Mattias och vår lilla dotter Linn snart 2,5 år och lillasyster Lou född i November-17, samt vår lilla familjeuppfödning av Ragdoll och Sheltie.

Caroline arbetar som klinikveterinär på Jägarvallens Djursjukhus i Linköping med specialintresse för Artificiell Insemination, ultraljud och internmedicin. Innan detta arbetade jag vid på Solstadens Smådjursklinik i Karlstad samt dessförinnan på distrikt i Eskilstuna, Arvika, Sunne och Säffle sedan legitimationen i jan 2006. Är godkänd i AI kompetens (reproduktion) hund.

Mattias jobbar som internrevisor på Linköpings Universitet och har fört in en Italiensk Vinthund kallad Mokka i famlijen.

Vår dotter Linn föddes i juli 2015 och lillasyster Lou november 2017. Båda tjejerna bidrar med mycket kärlek och lek till våra djur och kattungar <3 

Stamnamnet Snöstjärnans blev godkänt i januari 2020. Då vi byter förbund till WCF. Det innebär att kattungar födda efter september- 19 kommer få stamtavla i WCF istället. 

Vi fick vårt stamnamn Bluetoons godkänt i maj 2010. Vårt kennelnamn Runtime´s (uppfödning av Shetland Sheepdog) blev godkänt i juni 2012! Vår första ragdollkull föddes i februari 2010 och den första sheltiekullen 2012.

Våra främsta mål är en liten avel av friska, sunda individer uppfödda med mycket kärlek och i berikade sociala miljöer!

Stamnamnet Bluetoons kommer från blå som är färgen på de vackra blå ögonen hos både ragdoll och blå shelties, samt toonie dogs (vilket är ett smeknamn för sheltie på Shetlandsöarna), då blev det Bluetoons!!!

Runtime´s kommer från vår lilla sobla härliga tik (Chrisdale´s Run Time Girl) då jag länge letade efter ett namn som passande våra små aktiva hundar, vad kunde vara bättre än Runtime´s då vi tävlar en hel del agility och det är just aktiv och mycket fart vi sammanknippar våra små aktiva hundar med! 

Vi är Sverak diplomerade uppfödare. Våra katter bor hos fodervärdar då vi vill att alla ska få sin tid så inga katter med mer än 3 individer i hushållet. De trivs och vi trivs. Fodervärdar är kanske inte helt rätt uttryckt då det är kära vänner till familjen och de flesta äger vi ihop!

Vi har inga kattungar för tillfället!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)